Passar du bäst i silver eller guld? Och får du egentligen bära dessa två metallfärger samtidigt? Det är lite olika svar beroende på vem du frågar.

Det är trendigt med smycket just nu, oavsett om det handlar om örhängen, halsband, ringar eller armband. Du kan bland annat hitta gott om billiga silverörhängen att shoppa, som fungerar för både vardag och fest. Men trivs du bäst i gul, silver eller kanske roséguld?

Har du varm eller kall underton?

smycken i silverDet är svårt att veta vad en passar i för färger, men det finns sätt att ta reda på det:

Vilken nyans på smycken ser bäst ut på dig, guld eller silver? Kvinnor med kalla undertoner tycker att silver känns mer rätt på dem, medan guld ser bättre ut på kvinnor med varma undertoner – BAAM

Om du har kalla undertoner kan du se att din hud är blåaktig under första hudlagret. Det kan du avgöra genom att titta på vilken färg dina vener i armen har för nyans, är de grönaktiga är du varm – är de i stället blåaktiga är du typiskt sett kall. En varm underton i huden är att den är gul-, orange- eller guldaktig. Neutrala undertoner är en kombination av de båda.

Vilka färger passar dig bäst?

Om du har kalla undertoner passar du klassiskt sett i silver, och är du i stället varm fungerar oftast guld bättre. Men många tycker att de passar lika bra i båda, och det kan innebära att de har en neutral underton. Vilka färger du passar bra i kan du även läsa om i Damernas Värld och i MåBra som har en guide för hårfärger.