Funderar du på att prova mineralsmink i stället för att fortsätta med ditt vanliga? Kul! Då kan det vara intressant att veta alla fina fördelar som finns med den här typen av smink – och dessa punktas upp här.

Ett mineralsmink som snabbt ökade i populäritet är det amerikanska sminkmärket BareMinerals och det är inte så konstigt egentligen. Den här typen av smink är nämligen helt utan vatten och konserveringsmedel, i stället är det tillverkat av just mineraler som utvinns naturligt eller framställs och saknar helt och håller bakterier och farliga metaller som kan finnas i annat smink såsom bly och nickel. I denna video beskriver märket hur sminket skyddar från att skadas när du spenderar dagarna framför en dator, vilket många svenskar faktiskt gör:

Varför ska man använda mineralsmink?

Om du inte lyckades övertygas att testa mineralsmink genom videon ovan så kan det vara bra att känna till vilka bra saker sminket innehåller. Det är något som bland annat Expressen skriver om. Till exempel är en viktig ingrediens järn, vilket människan behöver, en stor beståndsdel i den hör sortens smink. Och något som sminket saknar är fett och vatten, vilket gör att det inte finns flytande smink av den här typen eftersom att man inte vill tillsätta dessa komponenter. Så varför ska man då använda denna sorts smink – här är de tre främsta anledningarna:

  1. Du skyddar hyn i stället för att slita på den – med tanke på att sminket är gjort av mineraler är det snarare bra för kroppen att du sover med sminket på än att du tvättar bort det vilket är en fördel för oss latare sminkfantaster.
  2. Sminket fungerar för alla oavsett hudtyp – det spelar ingen roll om du har fet, torr eller blandhy, detta smink funkar på alla hudtyper och finns för alla hudtoner.
  3. Sminket är helt organiskt – du slipper konstgjorda tillsatser som skadar huden, och du behöver inte oroa dig för att huden ska åldras snabbare, tvärt om: med mineralsmink hjälper du kroppen att bibehålla en naturlig åldringsprocess.