Smycken är hetare än någonsin 2020. Det råder flera olika trender, bland annat syns många minimalistiska och stilrena silversmycken till vardags såväl som till fest. Färgglada ädelstenar utmanar diamanterna när det kommer till förlovningsringar och statement-smycket är festens givna accessoar.

Smycken är en accessoar som använts i flera tusentals år. Ända sedan stenåldern har män och kvinnor använt halsband och andra former av smycken. Det är ett sätt att uttrycka sin personlighet samt styla en outfit. Det finns egentligen inga rätt och fel när det kommer till smycken, men det finns däremot några tips om hur du bäst stylar de olika trenderna. Här kan du läsa mer om tre av de hetaste smyckestrenderna 2020.

Stilrena vardagssmycken

Minimalistiska och stilrena smycken är en trend som har hållit i sig ett tag nu. Fördelen med dessa stilrena silversmycken är att du kan matcha dem till nästan vilken outfit som helst. De passar till en jobbkostym, en enkel t-shirt samt en mönstrad klänning. Att välja enkla smycken till vardagen är ett pålitligt knep som får dig att känna sig uppklädd, men ändå diskret. En stor trend i år är att matcha minimalistiska smycken i flera lager. Du kan även experimentera med att blanda smycken i guld och silver för att skapa stilrena kontraster.

Färgglada ädelstenar

Diamanter har länge dominerat när det kommer till ädelstenar, framför allt när det gäller förlovningsringar och vigselringar. I år är det dock allt fler som väljer en färgglad ädelsten i ringen eller som en halsbandsberlock. En trend när det kommer till förlovningsringar är att välja sin månadssten som sten i en solitärring. Många väljer dock den ädelsten som de tycker är finast. Några av de populäraste ädelstenarna inkluderar:

  • Gröna smaragder
  • Röda rubiner
  • Blå, rosa och gula safirer
  • Ljusblå akvamariner

Statement-smycke på fest

När du ska på fest kan du med fördel plocka fram ett smycke som står ut ur mängden lite mer. Ett så kallat statement-smycke är ett stort smycke som passar dig som vill synas. En överdimensionerad ring, färgglada örhängen eller ett imponerande halsband är exempel på statement-smycken som passar utmärkt på festen. Bär gärna smycket med en enkel outfit så att det hamnar i fokus. För att vara riktigt trendig bör du helst planera hela din outfit utifrån ditt statement-smycke.