Nytt år och nya frisyrer som gäller. Så hur ska du klippa dig år 2019? Här är några tips på vilka som är årets hetaste frisyrer.

Dags att gå till en bra frisör för att få håret fixat? Då kan det vara bra att ha lite koll på vilka frisyrer som är heta och trendiga nu för 2019 – vilket i och för sig en välrenommerad frisör redan har koll på såklart. Men visst är det bra att komma förberedd med en tanke och kanske till och med en bild på hur du själv vill se ut när du reser dig upp från frisörstolen.

Dessa frisyrer gäller 2019

I år är det inte klippningar som är det hetaste inom hår, snarare är det hur du stylar ditt hår. Accessoarer såsom snören och band eller att böra håret i en hög knut är det i stället som gäller, eller varför inte ha den där nybadade looken? I år handlar det enligt modemagasinet Elle om att vara lite mer vågad – och samma gäller såklart när du väljer att klippa och färga håret.

  • Dekorera håret – något som är extra trendigt detta är att låta accessoarerna dekorera håret och på så vis skapa en frisyr, så om du inte redan har ett band eller några snören liggandes hemma är det hög tid att köpa hem dessa att tvinna runt en vanlig hästsvans eller fläta in i en fläta.
  • Wet-look – den nybadade looken är fortsatt het i år och nyckeln är att få håret glansigt och se lite lätt fuktigt ut, utan att det ser smutsigt och flottigt ut. Konsultera med din frisör hur du lättast skapar looken för dig och din hårtyp!
  • Sätt håret i en knut – hög eller låg knut det spelar ingen roll. Det viktiga är att sätter upp håret snyggt och noga, den slarviga tofsen är helt ute ur bilden nu.
  • Backslick – vattenkammad backslick är urtrendigt och passa lika bra på jobbet som på festen.
  • Självfallet fall – denna trollar du fram genom att krama i en mousse när håret är lätt fuktigt och sedan formar håret när det torkat lite mer, du kan även använda textursprej om du föredrar sådana framför mousse.